Om oss

SHRA Östersund...

...grundades 1975 och har under åren utvecklats till en stabil och välorganiserad förening som är ansluten till Svenska Bilsportförbundet (SBF) och Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet (SVEMO). Vi har i dagsläget ca 120 medlemmar i alla åldrar och arrangerar varje år några "happenings" (se kalendariumet på startsidan). Vi har en egen klubbkåk i Grytan, 1 mil söder om Östersund, som används till diverse möten och fester.

Springmeet...
...är klubbens välbesökta vårträff som vi drog igång 1997. Numera arrangerar vi Springmeet i samarbete med Jämtlands Veteranbilsklubb. Under vårträffen får alla chansen att visa upp sina fordon och beskåda, prata om och rösta på det fordon som man finner finast för dagen och priser kan vinnas i många olika klasser. Springmeet bjuder på underhållning för både stora och små, hamburger och fikaförsäljning, marknadsgata, ibland musikunderhållning och massor, massor av fina bilar och motorcyklar att gå omkring och titta på.

Great Lake Run !
Ja vad är det egentligen? Jo GLR som körts varje år sedan 1976 i SHRA´s regi har genom åren haft ungefär samma upplägg. Samlad start någonstans i Östersunds närhet där fordonen släpps iväg med någon minuts mellanrum. Sedan kör man vanligtvis en sträcka i Storsjöns närhet som innehåller mer eller mindre knäppa och kluriga kontroller där man ska samla så mycket poäng som möjligt. Vid varje kontroll får man sen veta var nästa kontroll ligger osv. Slutligen hamnar man på en festplats där man kan inhandla mat och dryck och tillsammans med goda vänner rocka loss till skön musik!
Här vid slutmålet räknas också poängen från alla tävlande ekipage ihop och prisutdelning sker någon gång under kvällen. Titta gärna på bilder från tidigare års GLR så får ni lite insikt i vad det handlar om.
Väl mött till ett av Sveriges äldsta run !

Elapsed Times...
...som är vår egen klubbtidning kom tidigare ut fyra gånger per år men numera har den tyvärr gått in i en lång dvala. I tidningen fick medlemmarna bl.a aktuell information om vad som var på gång och vad som hade skett sen sist och man fick även läsa innehållsrika reportage om vad som hände runt om i garagen. Idag har olika sociala medier tagit över rollen, däribland den stora aktören facebook. Om det blir någon omstart av tidningen återstår att se.

Medlemsavgiften...
...är 150:- för seniorer, 50:- för juniorer (t.o.m. 17 år). Vill du bli medlem? Kontakta oss på adressen nedan eller mejla så fixar vi det.

Shra Östersund/Maria Olsson
Ede 606
835 97 Offerdal

Bankgiro: 5557-7837

Har ni några frågor och funderingar så kan ni skicka ett mail till vår ordförande.

© 2024 Poolio, the webamatör | Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!